Je komt het niet zo vaak meer tegen dat een derde generatie zijn intrede doet in een familiebedrijf. Bij Renault-garage Kenis is dit echter wel het geval.

Onlangs gaf An Kenis haar aandelen door aan Caroline Wouters. Caroline is de 27-jarige dochter van Margot Kenis, de zus van An. Door de aandelenoverdracht komt Caroline als derde generatie mee aan het roer van het familiebedrijf.

An Kenis: "Ik speel al langer met de idee om het wat rustiger aan te doen. Ik wil meer aandacht besteden aan een meer optimale work-life balance. Daarom heb ik beslist om uit de vennootschap te stappen en om mijn aandelen te verkopen. Ik wil wel benadrukken dat ik actief blijf binnen de Groep Kenis."

Dat Groep Kenis mee in handen komt van Caroline Wouters is geen verrassing. "De autosector is me met de paplepel ingegven. Na mijn masterstudies en management traineeship bij Metro/Makro Cash & Carry ben ik daar aan de slag geweest als commercieel manager.

Ruim een half jaar geleden gaf ik mijn carrière een nieuwe wending door te starten in het familiebedrijf. Het was voor mij een zeer bewuste keuze om de overstap te maken", verduidelijkt Caroline. "Ik zie dat het bedrijf nog altijd groeit en heb heel veel zin om me helemaal te smijten en mijn verantwoordelijkheid op te nemen als derde generatie. Deze kans wou ik niet laten liggen."

Bouwen aan de toekomst

Caroline is momenteel voor de Groep Kenis hoofdverantwoordelijke voor de Dienst na Verkoop. An Kenis gaf de fakkel als siteverantwoordelijke van de vestiging in Herentals eind vorig jaar al door aan Andy Thorpe.

Renault-groep Kenis heeft 4 vestigingen in de Kempen (Turnhout, Herentals, Geel en Mol).Na Mol en Herentals wordt op dit moment de bedrijfssite van Turnhout volledig vernieuwd.

Vorig jaar verkocht Groep Kenis meer dan 3.000 nieuwe wagens en steeg de omzet tot 65 miljoen euro. (pb)